Borang Pertanyaan

Name:
Email Address:
Hand phone no:
Alamat :
Berminat Untuk : Turun Berat badan
Naik Berat badan
Sarapan Sihat
Tingkatkan Taraf Kesihatan
Pendapatan Sampingan
Lain lain (Sila isi ruang dibawah)
Lain Lain

This contact form was created by Freedback.

Wednesday, January 22, 2014

Anda Putihkan Kulit Anda..??

Kesan Sampingan Pelunturan Kulit

Menggunakan peluntur kimia untuk pemutihan dan pelunturan kulit boleh menyebabkan kemudaratan kepada kulit anda dalam jangka masa panjang . Oleh itu, adalah penting untuk menggunakan ubat semula jadi untuk mempunyai kulit yang bersih dan sempurna. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang kesan-kesan sampingan menggunakan peluntur kulit.


Semua orang , tidak kira yang lelaki atau perempuan , mahu mempunyai sempurna, walaupun dan licin warna kulit. Kulit pelunturan adalah pilihan yang baik untuk menghilangkan bintik hitam atau apa-apa jenis bintik pada kulit. Tetapi , kulit pilihan pemutihan telah menjadi sangat rumit hari ini dan terdapat banyak pilihan yang ada di pasaran meninggalkan pelanggan keliru.

Walaupun pelunturan kulit atau pemutihan boleh menjadi pilihan yang baik untuk menghilangkan bintik-bintik hitam atau perubahan warna kulit, proses itu tidak bebas daripada kesan sampingan. Antara produk yang agak sangat berbahaya dan menyebabkan kanser kulit juga. Oleh itu, adalah sangat penting anda mengetahui kesan sampingan pelunturan kulit sebelum anda memilih untuk pemutihan kulit anda.


Kesan berbahaya Pemutihan kulit atau pelunturan

Pelunturan adalah, sebenarnya , satu proses di mana rambut di kulit terluntur sepadan dengan nada kulit yang sebenar. Walau bagaimanapun , kesan sampingan adalah:


 • Tompok kelabu gelap


 • kanser kulit

 • jerawat


 • Bengkak kulit


 • Penipisan kulit
 • katarak

 • Menurunkan lemak pada muka, dada , belakang atas dan perut


 • Meningkatkan selera makan dan berat badan

 • Osteoporosis

 • Kerosakan saraf dan buah pinggang disebabkan tahap tinggi raksa digunakan dalam krim

 • gangguan psikiatri

 • Kecacatan kelahiran yang teruk

 • asma

 • kerosakan hati


Sebahagian daripada kesan sampingan boleh dilihat serta-merta manakala ada yang dilihat selepas penggunaan yang berpanjangan kulit pemutihan krim.

Mengapa  Pelunturan Kulit ?

Di beberapa tempat di dunia , adalah dipercayai bahawa cahaya dan pucat orang berkulit menggambarkan kecantikan, kekayaan dan kejayaan juga. Di sesetengah tempat , orang langsat gelap dianggap di bawah standard dan sebagainya orang memilih untuk pemutihan kulit atau pelunturan krim , pil dan produk lain.

Kajian mendedahkan bahawa kebanyakan kanak-kanak lelaki dan perempuan muda lebih suka menggunakan produk pemutihan kulit supaya mereka mendapat status yang baik dalam kumpulan, keluarga dan masyarakat . Malah, iklan yang disiarkan di televisyen juga menggambarkan perkara yang sama. Semua perkara-perkara ini mempunyai kesan yang besar di dalam fikiran lelaki dan wanita muda dan mereka memilih apa sahaja krim atau pil mereka mampu.


Cara Semulajadi Kulit Pelunturan

Berikut adalah beberapa cara semula jadi untuk mendapatkan kulit yang sempurna dan saksama tanpa menggunakan peluntur kulit.

Diet - Diet adalah bahagian yang paling penting yang anda perlu menjaga jika anda mahu kulit yang sempurna . Mengambil semua produk makanan ditapis dan gantikannya dengan yang sihat dan berkhasiat.

Air - Meningkatkan pengambilan air. Ini membantu menjaga kulit bebas daripada dehidrasi dan sebagainya rupa sihat dan dicemari.

Pembersihan - Ambil penjagaan yang betul untuk membersihkan kulit anda. Pilih produk yang semulajadi dan berkesan. Beri perhatian kepada pengelupasan kulit anda dari semasa ke semasa supaya anda menghilangkan kulit mati .

Limes dan Lemon - Asid sitrik adalah peluntur semula jadi dan akan membantu anda mempunyai masa kulit yang lebih ringan tanpa sebarang kesan sampingan. Anda boleh membuat topeng muka dengan jus limau nipis, beberapa titik gliserin dan tepung untuk membuat pes. Memohon ini pada muka anda dan biarkan selama 20 - 30 minit. Basuh dengan air biasa.

Sebaik sahaja anda tahu kesan sampingan menggunakan lebih kaunter produk pemutihan kulit , anda pasti akan mahu mengetahui lebih lanjut mengenai kulit pemutihan kaedah. Kaedah-kaedah ini adalah tidak berbahaya dan juga dikenakan bayaran apa-apa tambahan

Kredit to:Editor

http://www.indiaparenting.com/beauty/article.cgi?art_id=309

No comments:

Post a Comment