Borang Pertanyaan

Name:
Email Address:
Hand phone no:
Alamat :
Berminat Untuk : Turun Berat badan
Naik Berat badan
Sarapan Sihat
Tingkatkan Taraf Kesihatan
Pendapatan Sampingan
Lain lain (Sila isi ruang dibawah)
Lain Lain

This contact form was created by Freedback.

Wednesday, July 10, 2013

Penyeri Wajah dengan Radiant C

Radiant C Skin Care Herbalife


Add caption
Selalu Promosi Nutrisi Dalaman jer iaitu Makanan Untuk Sel kita.

Oleh itu kali nie saya nak kongsi tentang Nutrisai luaran..Makanan untuk Kulit kita pula..Soalan nya sekarang..

Dah bagi kulit korang makan belum?

haaaaa.....kalau belum bagi kulit korang makan dulu okay?                                               
           (Nutrisi Luaran Herbalife)


Okay highlight sket dekat perkataan sebelah Outer yakni Nutrition
nak tekankan kat sini...produk2 skincare Herbalife juga berasaskan Nutrition
hal ini kerana produk penjagaan kulit Herbalife ni dibuat daripada sumber2 asli
bukan BAHAN KIMIA


Nak tekankan dekat sini
Bahan kimia tidak bagus untuk kulit
kebiasaannya jika anda nak beli produk kecantikan...sila ambil PerhatIan dgn label

 "Natural Source 100%"


okay..sbbnya kebanyakan produk penjagaan kulit dekat luar sekarang dibuat drpd bahan kimia
mmg hilang jerawat..jadi putih...tp side effect jangka panjang nyer anda x tau kan
jadi..hari ni saya nak share serba sedikit kelebihan produk2 penjagaan kulit dari Herbalife


Ada 4 set penjagaan kulit yang diformulasikan oleh Herbalife

1) Radiant C 

( Terdiri daripada Radiant C Cream Booster, Radiant C Face Quencher dan Radiant C Daily Facial Scrub dan Radiant C Body Lotion SPF15 )

2) Skin Activator

( Terdiri daripada Nighttime Replenishing Cream, Lip Refiner, Day Lotion SPF15, Eye Cream, Decolletage Cream)

3) Nourifushion 

( Terdiri daripada MultiVitamin Normal to Dry Lotion Cleanser, MultiVitamin Normal to Oily Foaming Gel Cleanser, MultiVitamin Normal to Dry Toner, MultiVitamin Normal to Oily Toner, MultiVitamin Normal to Oily Moisturizer SPF 15, MultiVitamin Normal to Dry Moisturizer SPF 15, NouriFushion MultiVitamin Night Cream, NouriFushion MultiVitamin Eye Cream, NouriFushion MutiVitamin Eye Gel, NouriFushion MultiVitamin Clarifying Mask, NouriFushion MultiVitamin Moisture Mask dan NouriFushion MultiVitamin Exfoliating Scrub) 

4) Herbal Aloe 

( Herbal Aloe Moisturizing Shampoo, Herbal Aloe Moisturizing Conditioner, Herbal Aloe Soft Hold Hair Spray, Herbal Aloe Hand Cream, Body Buffing Scrub, Body Contouring Creme, Herbal Aloe Everyday Body Wash dan Herbal Aloe Everyday Smoothing Gel)





Untuk Radiant C..semua jenis kulit boleh pakai..dan semua jenis umur mana2 pon boleh..Skin Activator pulak sesuai untuk umur 40 tahun keatas ye laa kan..nak activate balik sel2 bagi awet muda gituwww
Nourifushion ni adalah penjagaan kulit setiap hari untuk kulit normal sehingga kering dan kulit normal sehingga berminyak...Herbal Aloe pulak untuk penjagaan kulit badan

Yang menariknya Herbalife ni...kita boleh pakai semua jenis produk..Even Skin Activator tu orang kata sesuai untuk 40 tahun ke atas..tapinya!! seriously x de masalah pon guna kalau kita ni muda remaja lagi..lagi bagus adalah...ye la kan..x dinafikan laa kan..ada je kita kita ni...baru umur 28 macam saya...tapi..muka nampak tua dari usia sebenar...hehee....so apa lagi? guna kan Skin Activator sekarang!!!


hehehee..


Untuk Entri ni...Saya nak fokuskan tentang penjagaan kulit dengan menggunakan Set yang pertama...Radiant C..Untuk Entri2 lain kita akan bincangkan tentang produk2 yang lain pulak okeyh??



Radiant C Daily Skin Booster






Skin Booster ni memaksimumkan kuasa antioksia dengan menggunakan Vitamin C pada kulit Kita….Dengan Gel Krim yang sangat lembut membuatkan korang rasa ianya sangat2 lembut..serious!
Macam baldu kalau pegang…..pastu kalau kita sapu kat kulit x melekit.. Skin Booster ni kaya dengan Emollient yang membuatkan kulit korang rasa sangat licin…Even korang ada jerawat penuh satu muka…tp bila letak Skin Booster ni kat muka….rasa licin je muka yg berjerawat tu…serious..ni pengalaman Saya yang sememangnya pengguna Skin Booster ni…Tips dia…kalau nak muka super duper cun..guna sekali dengan Face Quencher…in sya Allah hasilnya Superb!!

Fakta Ringkas

·     Ia diperbuat daripada Vitamin C yang berkualiti tinggi dan bahan-bahan lain yang digunakan juga termasuklah ekstrak Aprikot, Epal dan Lobak bersama Vitamin E.
·   Cream Booster ni boleh juga digunakan sebagai asas Make Up (pengganti Foundation dan Concelear)....Ianya amat membantu mengurangkan liang-liang yang jelas kelihatan dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Faedah Produk
o   Membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan wajah
o   Membantu memulihkan kulit yang kusam, kulit yang tidak bermaya.

Penggunaan
Picit sedikit keatas jari anda, urutkan lembut diatas permukaan muka dan leher. Gunakan di waktu pagi selepas selesai mencuci muka dan sebelum memakai pelembap muka.

Radiant C Daily Face Quencher


Radiant C Face Quencher ni sebenarnya adalah Spray Vitamin C yang Menyegarkan!! 
Sesuai sangat-sangat untuk semua jantina sama ada lelaki ataupun perempuan. Jika anda mempunyai kulit yang kering dan kusam serta kulit yang kekurangan, Radiant C Face Quencher ini akan membantu menyejukkan kulit dan memberikan impak muka yang lebih segar..

Selalu nya Face Quencher ni jugak digunakan selepas selesai ber make up sebab apa??

Impressive!!! 

Make up anda akan tahan lebih lama dan yang bestnya nampak natural dan segar je make up tu!!!

Kalau nak kulit jadi berseri, Nampak segar dan cantik semburkan di muka anda sekerap yang diperlukan pada waktu siang..kalau korang nak tau. Spray ni adalah barang wajib tau dalam hand bag saya!!


Spray ini selain mencantikkan kulit, ia juga membantu menyegarkan muka anda yang mengantuk. Biasa lah kan student, dalam bilik kuliah tu wajiblah ngantuk kan!!! Hahaahaha..So jalan alternative dia, saya spray muka saya....dan hasilnya???


X NGANTUK DAH!!!


Lepas tu sambung focus belajar laaa kan…hehheee..Ramai yang tegur kulit saya berseri-seri..haaaaaaa….serius..korang akan rasa kelainan kulit korang kalau pakai Radiant C Face Quencher ni sebabnya terbukti sebelum dan selepas menyembur face Quencher ni ke muka korang. Kalau x percaya tutup sebelah muka dengan tapak tangan korang dan sembur sebelah muka yang lain dgn penyembur ni…hasilnya…sebelah muka korang akan Nampak beza!! 

Nampak lagi cantik!!!!!
Susah laaaaa nak expresskan keterujaan saya ni…nak tau serius mmg korang kena cuba sendiri…best sangat2!!!


Radiant C Daily Face Scrub



Secera keseluruhannya, Radiant C Daily Facial Scrub ni tidak sama seperti scrub-scrub yang lain sbbnya kalau ikot la kan kaedah atau teknik kecantikan…

kita tidak boleh scrub muka kita hari-hari sebab nanti kulit kita akan jadi kering dan mengelupas…

Tapi!!! Dengan Radiant C Daily Facial Scrub ni..dah namanya terang tang tang tulis perkataan “DAILY” kannn…..

Kita boleh guna setiap hari!! Oyeah!!!

Makin guna..makin lembut rasa kulit tau..bukan makin nipis kulit ataupon kering…best sangat2!!.. Scrub Muka ini berfungsi untuk membersih, melembutkan dan melicinkan kulit kusam dan nampak letih dengan Vitamin C, manik JOJOBA dan ekstrak limau. Produk ni sesuai untuk semua jenis kulit sama ada kulit kering, kulit berminyak ataupon kulit normal.

Faedah Utama

•             Mencegaskan semula kulit yang mengelupas
•             Menceah kulit yang kelihatan letuh dan kusam
•             Memaksimumkan kuasa antioksidan sebagai perlindungan kulit

Kitaran ganti sel yang lambat menyebabkan kulit kita nampak kusam. Vitamin C ini lah yang membantu menghalang kulit kita daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Kulit kita perlu mendapatkan jumlah antioksida hebat ini denga mencukupi dengan menggosok lembut diatas muka kita.

AWAS!!

Sering kali kita menonyoh-nonyoh muka kita semasa mencuci muka..perkara ini adalah dilarang sama sekali okay!!! Kulit kita terutama dibahagian muka mempunyai sel-sel yang sangat lembut. Jadi, kesan tonyohan yang amat ganas dimuka ini menyebabkan sel muka kita rosak!!

Jadi! Ingat ni, kalau nak cuci muka…buat urutan yang lembut je kat muka ni..x payah beria sangat…muka tu bukan lah kotor dan berdaki..Cuma berpeluh..ingat ni okay!! Selepas mencuci muka..bilaslah dengan air suam supaya liang-liang pori terbuka dan kekotoran muka korang tu akan dikeluarkan.

Kalau nak kuasa antioksia berganda…gunakan semua set lengkap Radiant C (Face Quencher, Skin Booster dan Facial Scrub) ini!!!
Anda akan melihat hasil yang memuaskan selepas sebulan sahaja..tingkatkan penggunaan untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik dan lebih bernutrisi!!


Radiant C Body Lotion SPF 15


Melembapkan kulit dan memberi perlindungan maksimum daripada cahaya matahari dengan losyen ringan dan tidak berminyak berasaskan vitamin-C untuk kelembapan harian.Bau kulit anda semerbak bau oren eheheh rasa macam  nak mkn jerk 

Manfaat Penting:
· Melindungi kulit daripada cahaya matahari dengan SPF 15
· Menjaga daripada kerosakan sinar UVA/UVB
· meningkatkan perlindungan antioksidan

okay..dah habis dah semua produk penjagaan kulit dari Radiant C


Okay nak highlight kat sini..kalau ada diantara korang suka bermake up laa kan...anda digalakkan untuk ambil set radiant C ini sebab apa...

1) Perlindungan muka daripada bahan kimia dan radikal bebas ( pertama nya sebelum pemakaian make up...korang cuci muka dan sapu krim booster..Korang telah membuat selapis perlindungan daripada mekap2 tu merosakkan kulit korang.

2) Saya ada mention kat atas yang sebagai asas mekap kan...ganti foundation atau concelear...actually Krim booster cukup membuatkan kulit anda ada impak yang berseri...lagi satu pemakain Krim Booster dan Face Quencher seriously membuatkan Kulit korang nampak segar
even pakai make up...tapi nampak make up to natural dan cantik dan tidak bercapok-capok macam opera

3) The best..lepas make up..sembur Face Quencher...weird kan? haha..x basah and tak rosak pon make up korang....dan yang paling best..make up tu macam melekat kat muka korang


Untuk pertanyaan lebih lanjut..anda bolehlah menghubungi saya EFFA di 0147363493
saya akan memberikan tip2 yang baik untuk kesihatan dan kecantikan anda.